március 04, 2007

Schmandtorta


A tészta hozzávalói:

  • 6,5 dkg margarin
  • 7,5 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 20 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor

Mindezt összegyúrom és egy 24 cm-es tortaforma alját és az oldalát kibélelem vele.
A töltelék hozzávalói:

  • 50 dkg túró
  • 1 zacskó vaniliás pudingpor (nyersen!)
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás sárgája
  • 1 vaníliás cukor
  • negyed liter tej
  • 1 pohár 20%-os tejföl
  • 1 bögre olaj (lehet kicsit kevesebb is)

A hozzávalókat jól elkeverem, majd a tésztára öntöm, és 175°-200°C fokos sütőben 45 percig sütöm. 3 tojás fehérjét 3 evőkanál cukorral habosra keverek, és a torta tetejére kenem, majd visszatolom a sütőbe még 15 percre.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Helló!
Tegnap kiprobáltam a schmandtortádat,igaz én lehagytam a tojásfehérje habot,de igy is nagy sikere lett!Nagyon jó az oldalad!
Bea

maci írta...

Jól tetted, hogy nem tojáshaboztad! Én sem mindig vagyok érte oda. Legutóbb például málnával raktam ki a tetejét, és piros tortazselével vontam be. Azt hiszem maradok ennél a változatnál legközelebb is. Sajnos kép nincs róla, de ami késik az nem múlik! ;o)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails