A tészta hozzávalói:
- 6,5 dkg margarin
- 7,5 dkg cukor
- 1 tojás
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
Mindezt összegyúrom és egy 24 cm-es tortaforma alját és az oldalát kibélelem vele.
A töltelék hozzávalói:
- 50 dkg túró
- 1 zacskó vaniliás pudingpor (nyersen!)
- 15 dkg cukor
- 3 tojás sárgája
- 1 vaníliás cukor
- negyed liter tej
- 1 pohár 20%-os tejföl
- 1 bögre olaj (lehet kicsit kevesebb is)
A hozzávalókat jól elkeverem, majd a tésztára öntöm, és 175°-200°C fokos sütőben 45 percig sütöm. 3 tojás fehérjét 3 evőkanál cukorral habosra keverek, és a torta tetejére kenem, majd visszatolom a sütőbe még 15 percre.
2 megjegyzés:
Helló!
Tegnap kiprobáltam a schmandtortádat,igaz én lehagytam a tojásfehérje habot,de igy is nagy sikere lett!Nagyon jó az oldalad!
Bea
Jól tetted, hogy nem tojáshaboztad! Én sem mindig vagyok érte oda. Legutóbb például málnával raktam ki a tetejét, és piros tortazselével vontam be. Azt hiszem maradok ennél a változatnál legközelebb is. Sajnos kép nincs róla, de ami késik az nem múlik! ;o)
Megjegyzés küldése