Zárójelben megjegyzem, hogy kíséletként egy csészével kimertem, és egy darabka kandírozott gyömbért turmixoltam bele. Érdekes fűszeres aromát kapott, és enyhén csípős lett tőle, szerintem igazán megérte a kísérletet. Legközelebb pedig azt tervezem, hogy gyömbérsziruppal édesítem méz helyett.
- 60 deka kimagozott szilva
- 2,5 dl száraz vörösbor
- 2,5 dl víz
- 2 dl tejszín
- 1 rúd fahéj
- 1 tk. szegfűszeg (egész)
- 1 darabka szerecsendióvirág
- 3 ek. erdei méz
A magozott szilvát a borral, vízzel, fahéjjal, és a teatojásba zárt szegfűszeggel meg szerecsendióvirággal puhára főzöm. Mikor megfőtt, kiveszem a fűszereket, és botmixerrel krémesítem a levest. Beleöntöm a tejszín 3/4 részét, simára keverem vele, (már nem főzöm tovább) és mézzel édesítem. Félkeményre vert cukrozatlan tejszínhabot kanalazok a tetejére.
1 megjegyzés:
Gyönyörűségesen néz ki!
Megjegyzés küldése