augusztus 04, 2008

Áfonyás banánfagyi


3 szép nagy gombóc fagyihoz szükségünk van 1 banánra, fél csészényi mélyhűtött bogyós gyümölcsre, és egy nem túl csenevész aprítógépre. Azért fontos a bogyós gyümölcsöt is mélyhűteni, mert a puha friss gyümölcstől túl puha, már-már folyós lesz a fagyi, kipróbáltam. A keményre fagyott banánt késsel vastagabb szeletekre vágom mielőtt a gépbe tenném, nagyjából összeaprítom, majd hozzáteszem az áfonyát és egyneműsítem a kettőt. Az egész nem tart 2 percnél tovább, és kész a cukormentes, zsírmentes, tej-, és tojásallergiások által is fogyasztható fagyi!

3 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Mmm, és nagyon jól el tudom együtt képzelni az áfonyát és a banánt!

nemisbéka írta...

Ezek szerint van új robotgép a leégett helyett? :)

Maci írta...

Zsuzsa, szerintem nagyon finom így együtt!

Nemisbéka, bizony van;o) Megint ugyanaz a típus, ugyanakkora teljesítménnyel. De most már rájöttem, hogy hülyeség volt azt rááldozni, mert a nagyobb aprítógép (ami már vagy 15 éve müködik) simán viszi, mint a vajat!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails