november 08, 2007

Narancsos-zsályás szűz



  • 50 deka sertésszűz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 8 zsályalevél
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 egész narancs leve
  • fél dl tejszín
  • 1 kávéskanál narancshéj (bio narancs)
  • worcestershire mártás
  • só, bors
A húst ujjnyi csíkokra vágom, sózom, borsozom, és forró olajban megpirítom, majd hozzádobom a hajszálvékony fokhagymaszeleteket, és a metéltre vágott zsálya felét. Narancslével felöntöm, és lefedve alacsony lángon puhára párolom. Hozzáöntöm a tejszínt, és ha nagyon elfőtt alatta a szaft, még narancslével, esetleg húslevessel kiegészítem. Belarakom a narancshéjat, és a maradék zsályát, végül worcestershire szósszal ízesítem és összeforralom. Kritharakit (görög rizstészta) pirítok, hozzáadom az olajban megfuttatott rizshez, dupla térfogatú sós vízzel felöntöm, majd lefedve puhára párolom. Ha elkészült, egy evőkanál vajat teszek hozzá, és villával átforgatom.

2 megjegyzés:

merci írta...

Ez nagyon jól hangzik, mentettem is a megfőzendők közé, mindamellett a "narancsos-ZSÁLYÁS szűz" jobb név lenne neki, ha érted mire gondolok :)

Maci írta...

Hát, 3x olvastam el a kommented, mire végre leesett a tantusz! Köszi! ;o)))))))))

Hrtelen felindulásból született ez a kombináció, nekünk nagyon ízlett!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails