november 14, 2007

Aprósüni

  • 15 deka 60%-os keserűcsoki
  • 5 deka liszt
  • 3 deka etkezési keményítő
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 10 deka tisztított, darált mandula
  • 7 deka puha vaj
  • 10 deka cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 5 deka szálasra vágott mandula
  • olvasztott csoki a díszítéshez
A csokit vízgőz fölött megolvasztom, és hűlni hagyom. Közben a mandulát, keményítőt, lisztet és a sütőport összekeverem. Egy másik tálban a puha vajat, cukrot és vaníliás cukrot habosra keverem, végül hozzáadom a tojást és tovább keverem, amíg összeáll a massza. Beleöntöm a kihűlt olvasztott csokit, majd miután elvegyítettem, 2 részletben belekeverem a mixerrel mandulás keveréket. 2 teáskanállal egyforma galuskákat szaggatok a csokis masszából és egy sütőpapírral kirakott tepsire rakosgatom őket. Hosszúkásra vágott manduladarabokat szúrkálok bele, és 15 percig sütöm a 160°C fokra előmelegített sütőben. Ha kihűlt, olvaszott csokit csorgatok rá.

7 megjegyzés:

juc írta...

kb. mennyi jött ki belőle?

florentine írta...

És melyik az említett könyv :)

pirikenagyi írta...

Én is pont így vagyok a sütis és mindenféle szakánykönyvvel, elég egy recept, és rögtön megmagyarázom magamnak, megéri. Aztán kiderül, hogy mellényúltam, gyarapítva a sohaegyetlenegyreceptetsem gyűjteményemet.

sütis néne írta...

ezek szerint feltaláltad a gyermek-kézügyesség és egyéb képességfejlesztő szakácskönyvet!legalábbis ezen recept erejéig! tehát már megérte! :-)))

Maci írta...

Juc: 30-35 darab lesz belöle

lívi írta...

Maci! Nekem meg olyan jó: soha többet nem kell egy darab szakácskönyvet se vennem! :-))))))
Mikor rátaláltam a blogodra (meg fűszeres Eszterére), azóta tudom ezt! Naponta jobbnál jobb receptek, ráadásul garantáltan kipróbálva! NEkem ennél több nem kell! :-)
Szóval köszi!

Maci írta...

Lívi: igazán nincs mit köszönni! Örülök, ha hasznát veszed a recepteknek!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails