október 21, 2007

Guacamole

Ahogy most én csináltam:
  • 1 apró hagyma nagyon finomra vágva
  • 1 érett avokádó
  • fél citrom leve
  • 1 darabka piros csili felaprítva
  • só, bors
Az avokádót hosszában félbevágom és kifordítom belőle a magot. A puha gyümölcshúst kikanalazom a héjakból, és azonnal meglocsolom citromlével. Villával összenyomkodom, hozzáadom a hagymát, sózom, borsozom.

3 megjegyzés:

pirikenagyi írta...

Mindig tanul az ember! Ezt az almás dolgot pl. soha nem hallottam még, de nem értettem, miért érik túl a banán a gyümölcsöskosárban olyan hamar.

Névtelen írta...

Szia!
Ha a krémbe belekevered az avokádó magját, akkor sem fog megbarnulni (a rusztikusságot is fokozza). Ha csak fél gyümölcsöt használsz, akkor is a maggal együtt kell félretenni, így szép zöld marad. (Dél-Amerikában élek, minden nap avokádót eszem, igaz, itt paltának hívják.)
Nagyon jó a blogod! :)

Maci írta...

Igen! :o) Szoktam is azt csinálni, hogy beleteszem a magot, igaz sokan olyankor nagyon rácsodálkoznak,pedig még jól is néz ki ! ;o)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails