augusztus 26, 2007

Kapros-krumplis pogácsa krémsajttal és paradicsommal

Maradék főtt krumpliból (még a másnaposból is) nagyon könnyű, gyors pogácsát lehet sütni. Egy kanálka natúr, vagy ízesített krémsajttal, és egy cikk paradicsommal (saját nevelésű) nagyon klassz snacket lehet belőle csinálni pillanatokon belül. Még ha vendégek toppanak is be, így még jobban mutat a tányéron, mint magában.
  • 40 deka főtt krumpli
  • 40 deka liszt
  • 1 tojássárgája
  • 1 kocka élesztő
  • 5 deka puha vaj
  • 1-1,5 dl langyos tej
  • 1 tk. cukor
  • 2 tk. só
  • szárított kapor ízlés szerint
  • a lekenéshez 1 tojássárgája és pici tej
A főtt krumplit finomra lereszelem, hozzákeverem a sót, a tojássárgáját, a puha vajat, a kaprot, végül hozzáadom a lisztet és a cukros tejben felfuttatott élesztőt. Összegyúrom egy közepesen kemény, masszív tésztává. Letakarva 1 órán át kelesztem. Ezután ujjnyi vastagra kinyújtom, 4 cm-es kiszúróval kiszaggatom, tejes tojássárgájával lekenem, szárított kaporral leszórom, és még 15 percig kelni hagyom. 170°C-ra előmelegített sütőben készre sütöm. Nagyon hamar megsül!

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails