- 40 deka főtt krumpli
- 40 deka liszt
- 1 tojássárgája
- 1 kocka élesztő
- 5 deka puha vaj
- 1-1,5 dl langyos tej
- 1 tk. cukor
- 2 tk. só
- szárított kapor ízlés szerint
- a lekenéshez 1 tojássárgája és pici tej
A főtt krumplit finomra lereszelem, hozzákeverem a sót, a tojássárgáját, a puha vajat, a kaprot, végül hozzáadom a lisztet és a cukros tejben felfuttatott élesztőt. Összegyúrom egy közepesen kemény, masszív tésztává. Letakarva 1 órán át kelesztem. Ezután ujjnyi vastagra kinyújtom, 4 cm-es kiszúróval kiszaggatom, tejes tojássárgájával lekenem, szárított kaporral leszórom, és még 15 percig kelni hagyom. 170°C-ra előmelegített sütőben készre sütöm. Nagyon hamar megsül!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése