- 50 deka csibemáj
- 1 fej salott hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 1 babérlevél
- 1 ág rozmaring
- 4-5 ágacska kakukkfű
- 2 db aszalt paradicsom
- 12 deka hideg vaj
- fél dl konyak
- só, bors
Az alaposan megtisztított májat a tejszínnel és a fűszerekkel felteszem főni. Amikor már vajpuha, kihalászom belőle a babérlevelet és a rozmaring valamint a kakukkfű szárait. (A levelek maguktól lepotyognak főzés közben) Merülőmixerrel még forrón teljesen homogén masszává pürésítem a májat. Ekkor sóval és borssal ízesítem, beleöntöm a konyakot, és tovább mixelem miközben hozzáadogatom a kis kockákra vágott jéghideg vajat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése