Vendégségben kóstoltam ezt a krumplikrémlevest, aminek a beharangozásakor ugyan nem csillantak fel a szemeim, de meglepetésemre mégis nagyon ízlett. Pontos receptet nem kaptam, de elmondások alapján megpróbáltam hasonlóra megfőzni:
Krumplikrémleves
6 személyre
- 50 deka szétfővős krumpli
- 1 ek olaj
- 1 szál póréhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 darab zeller
- 1 ágacska kakukkfű
- 1-1,5 l zöldségleves*
- 2 dl tejszín
- só
- szerecsendió
A finomra aprított vöröshagymát és a pórét üvegesre dinsztelem az olajon, rádobom a felkockázott krumplit a répát, zellert és fokhagymát, majd felöntöm a zöldséglevessel. Hozzáteszem a kakukkfüvet, sózom és lefedve kb.30 percig főzöm. Amikor puha a krumpli, kiszedem a kakukkfüvet, félrehúzom az edényt a tű zről és a botmixerrel simára turmixolom. Tejszínt öntök hozzá, összeforrósítom még egy pillanatra, végül sóval és szerecsendióval ízesítem.
1 kanálka olajon apróra vágott füstölt sonkát és zsemlekockákat pirítok, az utolsó fél percben néhány karika pórézöldet is hozzádobok, és ezt kanalazom a levesre tálaláskor.
* Vitam zöldségpasztát használok régóta, friss zöldségekből készült leves pótlékaként. Ez egy nagyon jóízű , zöldségekből, élesztőkivonatból, olajból és tengeri sóból előállított sűrű paszta. Levesekbe és gyakran szószokba is teszek belőle. Ebbe az adag krumplikrémlevesbe 2 teáskanálnyit raktam. Bioboltokban érdemes keresni!
1 kanálka olajon apróra vágott füstölt sonkát és zsemlekockákat pirítok, az utolsó fél percben néhány karika pórézöldet is hozzádobok, és ezt kanalazom a levesre tálaláskor.
* Vitam zöldségpasztát használok régóta, friss zöldségekből készült leves pótlékaként. Ez egy nagyon jóízű , zöldségekből, élesztőkivonatból, olajból és tengeri sóból előállított sűrű paszta. Levesekbe és gyakran szószokba is teszek belőle. Ebbe az adag krumplikrémlevesbe 2 teáskanálnyit raktam. Bioboltokban érdemes keresni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése