Annyira jó szórakozásnak tűnt a múltkor a lufik csokiba való mártogatása, hogy kedvem támadt egy kicsit variálni az alapötleten. Bár a mártogatás egyszerűbb, a fecskendőbe töltött olvasztott csokival való firkálás viszont sokkal izgalmasabb, és legalább olyan látványos is. Folytatás következik!
28 megjegyzés:
gyönyörűek! Karamellel ismerek hasonlót, igaz nem fecskendőn keresztül nyomva. Nagyon tetszik ez a fecskendős ötlet!
ez nagyon jóóó! Már tovább is kombináltam, köszönöm a tippet!
Gyönyörűek!
Csatlakoznék. Fantasztikusan néznek ki!
Maci, zseniálisak a kelyheid!!!
Eszméletlen vagy! :)
Ez már megint naaagyon Macis! :-)))
(ha nekem egyszer lenne időm ilyenekre...)
fantasztikusan néznek ki, én is ki fogom próbálni :-)
Kedves Maci, egyáltalán nem ide tartozik, de rendszeres olvasódként sem tudom, hova tegyem a kérdést, ami pedig égető: mi a titka a rétestészta sütésének? Mert sem a boltit, sem a sajátkezűleg nyújtottat nem tudtam szép rétegesre megsütni a gázsütőben (hőmérséklet, mivel kenjem, mikor, hányszor, meddig süssem):-( Válaszod előre is nagyon köszönöm!!!
Köszi Fiúk Lányok! Örülök, hogy tetszik nektek az ötlet! :o)))
Atomcsalád, ez ám a lecke!
Az a helyzet, hogy nem vagyok nagy rétesnyújtó és rétessütö sem, de ha sütök, akkor általában a Nagymamámtól látottakra támaszkodom. Ö a leginkább olajjal csepegtette meg a saját nyújtású réteslapot, mielött pl. egyenletesen rámorzsolta a túrót, rálocsolta a tejfölt, rászórta a káposztát vagy a meggyet. Ha nem tévedek talán tejjel kente le sütés elött, de csak egyszer, szóval nem bonyolította.
Néhány éve volt egy rétessütö fázisom, akkor 2-3 kész réteslapot egymásra fektettem, de ezek mindegyikét megcsepegtettem olajjal és minimális tejjel, majd utána ugyanúgy töltöttem-tekertem, mint a Mama. A kész réteslapnál egyedül arra kell figyelni, hogy ne száradjanak ki a lapok, mert akkor annyira törnek, hogy nem lehet szépen feltekerni. Ezt elkerülendö, egy benedvesített konyharuhára kell fektetni a megtöltendö lapokat. Ha ma sütnék, ugyanígy csinálnám, és tejjel kenném le a tetejét, esetleg lehelet vékonyan olajjal is beecsetelném.
Mivel villanysütöm van, a gázról nem tudok nyilatkozni sajnos, de villanynál és hölégkeveréssel 175°C fok a maximum aminél elkezdeném sütni, alsó-felsö lángnál meg 190-200°C foknál. A sütési höfokot és idöt mint minden esetben, most is a sütöd tulajdonságaihoz kell szabni!
Remélem tudtam segíteni! :o)
ó, igen, ezer köszönet!
hát ez gyönyörű... epret meg málnát bele.... :-)
ohh....WOW....!!!
Csodálatosak!!!
Das sieht ja toll aus! Sowas wuerde ich auch gern mal ausprobieren...
Eva, es geht ganz einfach: Luftballon aufblasen, die geschmolzene Schokolade in eine Plastikspritze aufziehen und den Ballon damit nach Lust und Laune verzieren ;o)))
Kedves Maci,
először is garatulálok, gyönyörűek az alkotások, nemcsak ez, hanem mind !
Nagy kérésem lenne: írni szeretnék priviben valami fontosat, de nem találok e-mail elérhetőséget:( (gasztronómiáról lenne szó )
Nagyon megköszönném, ha elküldenéd a kaisinger@chello.hu címre!
( az inkognitódat megőrzöm természetesen)
Köszi:Lilian
Helló Maci!
Nagy gratula a goldenblogos kitüntetésedhez! Szerintünk sokkal jobb helyezést érdemeltél volna , de ez is csak egy bundázott verseny mint tudjuk. Imádjuk olvasni a blogod mert csodálni való az ügyességed és kreatív ötleteid vannak! Csak így tovább!
Maci hol "linkeskedik"?
Orsi
Sajnálom, hogy nem szavaztam, és ilyen méltatlan helyre kerültél, jövőre másként teszek!
új versenyt hirdetnék, ki mit tud címmel....szóval, ki mit tud maciról?
nekem hiányzik....
Van számodra egy meglepetésem a blogomban!:)
Üdv: Szintia
Szia!
Hova lettél??
Gurítottam Neked egy üveggolyót, kapd el:)
Senki semmit nem tud Maciról?!!!!
Nekem nagyon hiányzik.
Maci! Jelentkezz!
Orsi
MÁR NAGYON VÁRUNK ITT!
Ez csodálatos, de hogy kell késziteni?
Szia MACI!
Ujra kiprobaltam ezt a technikadat.Lufi modszer.En kokuszdiot keszitettem igy egy kokusztorta tetejere es ebben kerultek talalasra a Bounty csokik. Igy eredetibb volt a kokusz ill."Bounty torta. Koszi ujra az otletet! Egyedul attol feltem hogy nehogy nagyot durranjon a lufi mert elejtem akkor a torekeny csokikosarkat.Meg is torten, hihi de hala az egnek nem szolt nagyot. Ovatosan de konnyen kitudtam hamozni a belulrol Szoval ujra koszike es pusszantas erte! Itt vannak a fotok rola. http://www.mijnalbum.nl/Album=IWG4GRNS Szuletesnapra keszult es felet el is fogyasztottuk akkor. Szia es udvozlettel: ILDIKONL
Megjegyzés küldése