Nagyon szép emlékeim vannak Amsterdamról, de ezt a kávét mégsem ott ittam először, hanem egy helyi olasz kávézóban. Egy időben nagyon finoman csinálták, aztán elkezdtek variálni vele, és a kiváló keserűcsoki forgácsok helyett szürke csokidarával szórták tele a tejszínhab tetejét. Bosszankodás helyett inkább itthon öntögetem össze a hozzávalókat ha épp kedvem támadna rá, akár egy született barista...
Üvegpohárban vagy csészében érvényesülnek a rétegek a legjobban, tehát először is 1-2 ujjnyi tojáslikőrt töltök a pohárba. Erre egy adag erős espresso jön, amit egy kávéskanál hátán öntök a likőr tetejére, így nem keveredik vele össze, végül tejszínhab helyett forró tejhabot kanalazok rá. Csokiforgácsokkal -ez esetben fehércsokival- szórom meg.
Üvegpohárban vagy csészében érvényesülnek a rétegek a legjobban, tehát először is 1-2 ujjnyi tojáslikőrt töltök a pohárba. Erre egy adag erős espresso jön, amit egy kávéskanál hátán öntök a likőr tetejére, így nem keveredik vele össze, végül tejszínhab helyett forró tejhabot kanalazok rá. Csokiforgácsokkal -ez esetben fehércsokival- szórom meg.
3 megjegyzés:
Huhuuuuuu maci, ezt azonnal meg is csináltam, és eszméletlenül finom lett. Lehet,hogy kicsit be is csíptünk tőle? :-))))) Üdv és köszi ezerszer! M.
Jaj de gyönyörű! De este hatig nem iszom. Nekem is ki kell próbálnom...
@M. Csak nem reggelire ittad? ;o)
Eszter, akkor este hatig csak kávét, hat után meg jöhet a likör;o)
Megjegyzés küldése