- 50 deka sertésszűz
- 3 gerezd fokhagyma
- 8 zsályalevél
- 2 ek. olívaolaj
- 1 egész narancs leve
- fél dl tejszín
- 1 kávéskanál narancshéj (bio narancs)
- worcestershire mártás
- só, bors
A húst ujjnyi csíkokra vágom, sózom, borsozom, és forró olajban megpirítom, majd hozzádobom a hajszálvékony fokhagymaszeleteket, és a metéltre vágott zsálya felét. Narancslével felöntöm, és lefedve alacsony lángon puhára párolom. Hozzáöntöm a tejszínt, és ha nagyon elf
őtt alatta a szaft, még narancslével, esetleg húslevessel kiegészítem. Belarakom a narancshéjat, és a maradék zsályát, végül worcestershire szósszal ízesítem és összeforralom. Kritharakit (görög rizstészta) pirítok, hozzáadom az olajban megfuttatott rizshez, dupla térfogatú sós vízzel felöntöm, majd lefedve puhára párolom. Ha elkészült, egy ev
őkanál vajat teszek hozzá, és villával átforgatom.
2 megjegyzés:
Ez nagyon jól hangzik, mentettem is a megfőzendők közé, mindamellett a "narancsos-ZSÁLYÁS szűz" jobb név lenne neki, ha érted mire gondolok :)
Hát, 3x olvastam el a kommented, mire végre leesett a tantusz! Köszi! ;o)))))))))
Hrtelen felindulásból született ez a kombináció, nekünk nagyon ízlett!
Megjegyzés küldése