- 15 deka 60%-os keserűcsoki
- 5 deka liszt
- 3 deka etkezési keményítő
- 1 késhegynyi sütőpor
- 10 deka tisztított, darált mandula
- 7 deka puha vaj
- 10 deka cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tojás
- 5 deka szálasra vágott mandula
- olvasztott csoki a díszítéshez
A csokit vízg
őz fölött megolvasztom, és h
űlni hagyom. Közben a mandulát, keményít
őt, lisztet és a süt
őport összekeverem. Egy másik tálban a puha vajat, cukrot és vaníliás cukrot habosra keverem, végül hozzáadom a tojást és tovább keverem, amíg összeáll a massza. Beleöntöm a kih
űlt olvasztott csokit, majd miután elvegyítettem, 2 részletben belekeverem a mixerrel mandulás keveréket. 2 teáskanállal egyforma galuskákat szaggatok a csokis masszából és egy süt
őpapírral kirakott tepsire rakosgatom
őket. Hosszúkásra vágott manduladarabokat szúrkálok bele, és 15 percig sütöm a 160°C fokra el
őmelegített süt
őben. Ha kih
űlt, olvaszott csokit csorgatok rá.
7 megjegyzés:
kb. mennyi jött ki belőle?
És melyik az említett könyv :)
Én is pont így vagyok a sütis és mindenféle szakánykönyvvel, elég egy recept, és rögtön megmagyarázom magamnak, megéri. Aztán kiderül, hogy mellényúltam, gyarapítva a sohaegyetlenegyreceptetsem gyűjteményemet.
ezek szerint feltaláltad a gyermek-kézügyesség és egyéb képességfejlesztő szakácskönyvet!legalábbis ezen recept erejéig! tehát már megérte! :-)))
Juc: 30-35 darab lesz belöle
Maci! Nekem meg olyan jó: soha többet nem kell egy darab szakácskönyvet se vennem! :-))))))
Mikor rátaláltam a blogodra (meg fűszeres Eszterére), azóta tudom ezt! Naponta jobbnál jobb receptek, ráadásul garantáltan kipróbálva! NEkem ennél több nem kell! :-)
Szóval köszi!
Lívi: igazán nincs mit köszönni! Örülök, ha hasznát veszed a recepteknek!
Megjegyzés küldése