Csodálkozom magamon, mert nem kimondott fagyirajongó lévén egyre gyakrabban kevergetem a magam fagyiját. Habár a sorbet szigorúan véve nem fagyi, na de most nem is ezt szeretném fejtegetni. Inkább azt, hogy a sorbet egy ugyanannyira zseniálisan egyszerű, mint amilyen sokoldalú és finom frissítő édesség. Épp emiatt ajánlom mindazoknak, akiknek nincs fagyigépük, és nem is szándékoznak rá beruházni, a nyári kánikulában mégis gyakran elkapja őket a jeges felfrissülés utáni vágy.
Epersorbet
Epersorbet
- 1,5 dl víz
- 15 deka nádcukor
- 50 deka eper
- fél citrom leve
A vizet addig melegítem a cukorral, amíg az felolvad. Félrehúzom az edényt, hozzáadom a citromlevet és hagyom kihűlni a keveréket. Az megmosott és lecsumázott epret botmixerrel pürésítem, és egy finom fémszűrőn keresztül a cukros sziruphoz szűröm. (Ezt a mozzanatot akár ki is lehet spórolni, de nem érdemes, ugyanis sokkal kellemesebb a sorbet, ha nincs tele apró epermagokkal. ) A mélyhűtőbe teszem fél órára, majd átkeverem. (most még mindegy, hogy kanállal, villával, mixerrel, vagy habverővel) Visszateszem, és újabb fél óra leteltével megint átkeverem. Ezt mindaddig ismételgetem, amíg megfelelően szilárd lesz, de mégis krémes marad a sorbet. A végén mixerrel keverem simára mielőtt kiadagolom. A mélyhűtésre és keverésre nagyjából 3-4 órát kell számolni.
Még több sorbet és fagyi:
Még több sorbet és fagyi:
4 megjegyzés:
jajj de szeretem én is:))))
http://blog.vimizo.hu/?q=node/45
Mióta van eper, folyamatosan készítem...
Csodálatos a képeken a tányérka, megkérdezhetem, hogy hol lehet hozzájutni?
valszeg V&B azaz vileroy & bosch. de lehet,hogy csak arra hasonlit
Az elöttem szólónak majdnem igaza van, ugyanis valóban Villeroy&Boch a tányérka.
Megjegyzés küldése