Oldalak

június 05, 2008

Zöldspárgás diós pizza

A tésztája ugyanolyan lett, mint az epres pizzáé, se több sót, se kevesebb cukrot nem tettem bele, épp így tűnt jónak ahogy van, de el tudom képzelni egy sima kelt tésztából is. A mandulától egy kicsit tartalmasabb, "magvasabb" lesz a tészta, nekem így nagyon tetszik. Az egyszerűség kedvéért jöjjön még egyszer a recept:

A tészta hozzávalói:
  • 35 deka liszt
  • 2 deka friss élesztő
  • 10 deka finomra darált, héjazott mandula
  • 1 ek. cukor
  • 1 csipet só
  • 2,5 dl langyos víz
Az élesztőt és a cukrot feloldom a langyos vízben, és hozzáöntöm a mandulával és sóval elvegyített liszthez. Összegyúrom egy rugalmas tésztává és letakarva 1 órán át kelesztem.

Így néz ki a feltét:
  • 12 szál zöld spárga
  • 3 lilahagyma
  • 10 deka pekándió (dióval is helyettesíthető)
  • 10 deka krémsajt (pl. Buko v. Philadelphia)
  • 2,5 dl crème fraiche vagy 20%-os tejföl
  • só, bors
  • 4-5 ek. dióolaj
A krémsajtot a tejfölt a durvára vágott pekándió 1/3 részével összekeverem, sózom és borsozom. A tésztából 4 kerek lapot nyújtok, és elosztom rajta a krémet. A spárgát megmosom, a végeit letöröm és srégen hajszálvékony szeletekre vágom. A lilahagymát szintén felszeletelem, majd a spárgával együtt rárakosgatom a tésztára. Megszórom a maradék pekándióval, sózom, és 220°C fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütöm. Tálaláskor friss borsot tekerek rá, és dióolajjal megcsepegtetem. A dióolajnál fontos, hogy csakis sütés után, és ne pedig előtte kerüljön a pizzára, mert nem tűri jól a magas hőmérsékletet.


Forrás: Kreative Küche/Meine Familie und ich

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Megsütöttük, isteni finom lett! Hálásan köszönjük a receptet és további jó munkát kívánunk! Hernádi Zs. és P.

Megjegyzés küldése