Mallorcáról kapta a nevét ez a gyümölcsös nyári saláta, amelynek receptjét Tim Mälzer nagy szakácskönyvében találtam. Úgy hírlik ott nagyon nagy keletje van, amin kicsit sem csodálkozom, ugyanis tényleg nagyon finom és üdítő.
- 1 fej vöröshagyma
- 1 sárga és 1 zöld paprika (kaliforniai)
- 4 szép érett paradicsom
- 2 őszibarack
- 3-4 ek. borecet
- só, bors
- 1 csipet cukor
- 6 ek. olívaolaj
- 15 deka feta, vagy kecskesajt
A hagymát finomra, a többi hozzávalót -a sajt kivételével- pedig nagyon apró kockákra vágom. Az ecetet, sót, borsot, cukrot és az olajat összekeverem és tálalás előtt 10 perccel összeforgatom a salátával. A végén a tetejére morzsolom a fetát.
Állítólag cukordinnyével és kajszival is finom, bár én nektarinnal helyettesítettem az őszibarackot, és erről elmondhatom, hogy nagyon finom!
Állítólag cukordinnyével és kajszival is finom, bár én nektarinnal helyettesítettem az őszibarackot, és erről elmondhatom, hogy nagyon finom!
2 megjegyzés:
Tegnap este megcsináltuk. 3-szor szedtem belőle. Eszméletlen finom! (Még ma is azt hoztam magammal ebédre..) Köszönöm a recepted!
Nem gondoltam volna, hogy ennyire jó tud lenni együtt a zöldség, a gyümölcs és a sajt!!! :)
Megjegyzés küldése