- 25 deka csirkemell
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek. olaj
- 2 tk. currypaszta*
- 8 dl krémes kókusztej
- 1 ek. méz
- 2 szál thai citromfű
- 1 darabka citromhéj
- só
- bors
- örölt koriander
- o,5 dl tejszín
A húst apró kockákra vágom és a szétnyomott fokhagymával együtt megpirítom a forró olajon. Hozzákeverem a currypasztát, 1-2 percig tovább pirítom vele. Felöntöm a kókusztejjel, sózom, borssal, őrölt korianderrel és egy darabka citromhéjjal fűszerezem, majd a mézet és a húsklopfolóval kicsit megütögetett thai citromfüvet is belefőzöm. Amikor puhára főtt a hús, kiszedem a levesből a citromfüvet és a citromhéjat. A főzés közben elpárolgott folyadékot vízzel vagy kókusztejjel pótlom, végül belekeverem a tejszínt, és ha kell még sózom.
*Próbáltam piros és zöld currypasztával is, mindkettővel finom lesz. Ha zöldet használok, akkor egy csipet pirospaprikát is teszek hozzá.
*Próbáltam piros és zöld currypasztával is, mindkettővel finom lesz. Ha zöldet használok, akkor egy csipet pirospaprikát is teszek hozzá.
6 megjegyzés:
Isten áldjon ezért a receptért! Hogy fognak csodálkozni a barátnéim, amikor az egyik kedvenc éttermünkben kapható levest tálalom fel nekik a saját konyhámban!:) És a fotó...!
Hol van ez a zöldséges??? Úgy szeretnék már én is egy kis lemongrass-t!
Millie, Maci zöldségese biztosan nem a Vámház körúton van, de citromfüvet az Ázsia boltban tutira találsz.
Fakanál :o) Ezen a fotón magam is elcsodálkoztam. Majdnem olyan jó lett mint a leves;o)
Millie, Fakanál jól mondja, ott keresd!
Nagyon tetszik a blogod! Egyet árulj el: hol szerzed be az egzotikus hozzávalókak? (kókusztej, currypaszta, thaifű...)
Ani! Szerintem ma már szinte minden nagyobb hiperben van nemzetközi részleg, ahol ezek kaphatók. Legalábbis a kókusztej meg a currypaszta nem okozhat gondot. Citromfüvet meg ázsiai boltban kapsz a leginkább, ahogy fent már Fakanál is említette.
Megjegyzés küldése