Oldalak

április 08, 2008

VKF! XIV. "Magyar ízek" - Recepttár

A XIV. VKF! alkalmából az alábbi ételreceptek, és írások jelentek meg a "Magyar ízek" mottója alatt.

Levesek


Bableves - Édes élet cukor nélkül
Babkrémleves sonkachipsszel - Nosalty
Bajai halászlé - Egyesek szerint boszorkánykonyha
Gulyásleves -Ecet és olaj
Füstölt húsos bableves - A Zsuzsi főz
Májgombócleves - Lorien
Magyaros bableves -Dalit
Tavaszi zöldséges leves daragaluskával - Ági főz
Tejfölös karfiolleves - Zsúrkenyér
Tepertőgombóc leves - Sajtkukac
Palócleves - á la Beck
Palócleves - Macikonyha
Palócleves - Neguilla
Pikáns burgonyaleves - Horasz konyhája
Újházi leves -Macikonyha

Előételek

Körözöttes-téliszalámis sajttekercs - Piszke
Lecsóval és kecskesajtos puliszkával körített kacsamáj - Ízbolygó
Szalonnaszeletekbe burkolt kacsamáj - Cookingstar
Kakukkfüves tepertőkrém - Dolce vita
Velős pirítós - Balzsam

Főételek, egytálételek

Árvakása - Tejbegríz
Bácskai rizses hús - á la Beck
Becsinált csirke - á la Beck
Borsos tokány - Marmalade
Brassói aprópecsenye - Gránátalma
Cukkinpörkölt - Vera vega konyhája
Csirkepörkölt nokedlivel - Édes élet cukor nélkül
Cinke (E)- Gourmandula
Dödölle - Saját levében
Erdélyi lucskos káposzta - Égigérő paszuly
Főtt marhahús meggymártással - Moes
Harcsapaprikás házi túrós csuszával - Ízbolygó
Harcsapaprikás túrós csuszával- Sajtkukac
Hortobágyi húsos palacsinta -Vimizo
Inverz töltött káposzta - Kísérleti konyha
Káposztás-kolbászos egytalétel - Piroskafelt
Káposztás paszuly - Gigi a konyhában
Kecsege citrommártásban - Lorien
Kocsonya -Chez Christine
Köszmétés bárány - Lorien
Krumpliprósza -Sütisnéne
Lecsós-fokhagymás csirkemelltekercs - Piszke
Lúd-risotto sült májjal - Tejbegríz
Marhapörkölt bennefőtt gombóccal - Fűszer és lélek
Marhapörkölt tarhonyával - Édes élet cukor nélkül
Mediterrán kapros nokedli - Dalla cucina per te
Nemzeti színű spárga - Kísérleti konyha
Öregtarhonya - Dulmina
Rakott krumpli - Moha és sáfrány
Rántott borjúláb - Kulináris élvezetek
Sárgaborsó főzelék - Anna eszik
Sertéskaraj Tokaji Furmintban párolt szőlővel - Amelie
Slambuc - Gasztrokrónika
Sóskafőzelék - Ági főz
Székely káposzta - Mirelle konyhája
Toros káposzta -Fűszer és lélek
Töltött káposzta - Dalit
Töltött paprika - Ízkaraván
Vadas burgonyagombóccal - Gránátalma
Vadas marhatokány - A Zsuzsi főz
Vörösboros marhapörkölt kapros túrós csuszával- Grenadine
Vörösboros vadmalacpörkölt -Etető
Vörösboros pincepörkölt - Max konyhája
Zöldfűszeres borjúpaprikás - Horasz konyhája

Tészták

Diós-almás metélt - Dulmina
Hagymás lepény - Kisvirág
Káposztás cvekedli és paprikás krumpli mint köret - Neguilla
Péti pite - Max konyhája
Túrós csusza - Chez Christine
Lángos - Süssünk valami finomat!
Túrós pogácsa - Piroskafelt

Édes

Csokis- meggyes-ribizlis rétes - Ízbolygó
Dobos torta - Gasztrokrónika
Gesztenyés pohárkrém meggygranitával - Okostojás
Gundel palacsinta - Főzni jó!
Házi rétes - Fakanál
Kürtős kalács - Piroskafelt
Madártej - Max konyhája
Mákosguba - Moes
Mákosguba vaníliafagylalttal - Grenadine
Mákos hajtott - Ízrobbanás
Rákóczi túrós lepény - Jucyblog
Rigó Jancsi - Kiskanál
Sacher torta Tokaji aszúval - Chilii
Tokaji borhabkrém - Piszke
Tokaji borzselé - Amelie
Túrós batyu - Max konyhája
Túrós bukta - Zsannamanna
Túrós kapros lepény - Horasz konyhája
Zsíros kakas - Mézesmadzag


Mártások

Csipkés tormamártás - Anna eszik
Kapros almaszósz - Tejbegríz

Egyéb írások

Amit a makói hagymáról tudni kell -Kisvirág in Italy
A magyar konyháról - Ági főz
Bornemisza Anna konyhája - Égigérő paszuly
Hazai ízek - "Anya, ez isteni!"
Krisztinavárosi konyha - Mirelle
Magyar ízek - Dulmina
Magyar ízek és fűszerek - "Anya ez isteni!"
Magyar konyha-temetni vagy dícsérni? - á la Beck
Tésztaételek - Dulmina
Tésztagyúrás, darabolás - Dulmina
Tészták még! - Dulmina
Dulmina műveinek angol nyelvű összefoglalója - Dulmina
Dulmina záró gondolatai - Dulmina

8 megjegyzés:

Gabojsza írta...

Maci, még egyszer gartulálok a remek munkához! Ki kapja a stafétát???

Zsu írta...

Csatlakozom Gabojszához, mind a gratulációbam mind az érdeklődésben. :)

Unknown írta...

ah, csodás ;) ezzel a címszótárral most már végképp lexikonnak mondható a gyűjtemény ;)

Névtelen írta...

A sok-sok kiváló recept mellett a VKF-ek egyik legjobb hozadéka, hogy legkésőbb ilyenkor értesülni lehet az új gasztroblogokról is. Számomra volt pár új, igen kiváló blog, amelyeknek máris törzsolvasója lettem :)

Gourmandula írta...

köszönjük a gyűjteményt!

Zsuzsa írta...

Remek ötlet a recepttár, már be is tettem a kedvencekbe.

BeckZsu írta...

Hát ez fantasztikus, hogy még az összefoglalót is összefoglaltad, jó sokat dolgoztál vele! Így remekül áttekinthető, köszi :)

chili&vanilia írta...

én erről most sajnos lemaradtam, de gratulálok a remek munkához, nagyon klassz kis összefoglaló

Megjegyzés küldése