Melengető téli krumplileves, ami már-már egytálételnek is megfelel, olyan tartalmas. Pedig még bevásárlókörútra sem kell menni miatta, hisz csupa olyan dolog kell hozzá, ami többé-kevésbé szinte mindig akad otthon.
- 1 fej vöröshagyma
- kevéske olaj
- 10 deka füstölt sonka (vagy húsos szalonna)
- 5-6 szem krumpli
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 darab zeller
- 15 deka zöldbab
- 1-1,5 dl tejszín
- zöldségleves
- babérlevél
- kakukkfű
- majoránna
- só, bors
A hagymát apróra vágom és a szintén apróra vagdalt sonkával együtt megfuttatom kevés olajon. Következőként az apró kockákra vágott répát és fehérrépát teszem hozzá, majd rövid pirítás után a zellerdarabot és a krumplikockákat. Annyi zöldséglevessel öntöm fel, amennyi bőven ellepi, beleteszem a fűszereket és a babérlevelet, majd lefedve félig puhára főzöm. Közben nagyon vékonyra felszeletelem a pórét, és felaprítom a zöldbabot. A félig megfőtt krumplihoz teszem, és készre főzöm. Kiszedem a babérleveleket, beleöntöm a tejszínt, és a botmixert 1-1 másodpercre belemerítem, így épp annyi zöldséget és krumplit sikerül vele pépesíteni, amennyitől kellemesen besűrűsödik. Kiforralom, és máris tálalom.
5 megjegyzés:
Ez pont jó lesz holnapra! :) Krumplilevest gondoltam, de a hagyományost, de ez a túrós lepény mellé tökéletes lesz!!! :)
Végre van egy tartalomjegyzék is az oldalon! Köszi!
szép kis bajor tálad van ;) nem ebben szokták tálalni a weisswurst-ot? már csak mert nálunk a tanszéken épp utóbbi lesz ebédre, stílusosan pereccel, édes mustárral és búzasörrel ;)
Igen, szokták ebben tálalni úgy, hogy a forró abálólében úsznak a kolbászkák. Védöitalként jár a búzasör is hozzá a tanszéken? ;o)
finom volt - megettük mindet ;) miféle védőital? van itt unicumom is a szekrényemben vész esetére ;)
Megjegyzés küldése