Gyors, egyszerű, finom! Ez a mottója a "Für Jeden Tag" minimagazinnak, amely az Essen&Trinken kisöccse. Tim Mälzer felügyeli a benne megjelenő recepteket, melyek a publikálás előtt akár háromszor is megfőzetnek a kísérleti konyhában. Ennek köszönhetően igencsak megbízhatóak és hitelesek a benne található ételek receptjei, melyek valóban egyszerűek, gyorsak, és finomak! Például a decemberi számban található gyömbéres csirkét máris honosítottam, hisz rendkívül egyszerű, és a gyerekek körében is meglepően nagy népszerűségnek örvend. Rohangálós napokra épp ideális ebéd! Már harmadszor sütöttem meg az elmúlt 2 héten belül, de egyszer sem sikerült lefényképezni. Na nem mintha nem lenne eléggé fotogén! ;o) Legközelebb amint sikerül megmenteni egy árva combot, jön a recept képpel körítve! Addig viszont be kell érnie a kedves olvasótábornak egy újabb süteménnyel ...
(Ígérem karácsony után diétázni fog a blog, és ritkábban kerülnek majd fel sütemények!)
Mini mogyorós háromszögek
(Essen&Trinken- Für Jeden Tag)
A tésztához:
- 22 deka liszt
- fél tk. sütőpor
- 7,5 deka cukor
- 1 csipet só
- 15 deka vaj
- 1 tojássárgája
A mogyorós-mandulás masszához:
- 4 ek. víz
- 10 deka cukor
- 10 deka vaj
- 1 csipet só
- 20 deka apróra vagdalt mogyoró
- 20 deka apróra vagdalt mandula
- 2 ek. méz
- 20 deka olvasztott csoki
A tészta hozzávalóit egy szép sima tésztává állítom össze, kinyújtom, kibélelek vele egy kb. 40x30-as sütőpapírral kirakott tepsit, és 30 percre a hűtőbe rakom. Közben a vizet a cukorral, vajjal, sóval és a mézzel felforralom, belekeverem a mogyorót és a mandulát, majd hűlni hagyom. Most jönnek az én változtatásaim: 3 ek. baracklekvárt simára keverek, és a kinyújtott tésztára kenem, majd egy vékony réteg kinyújtott marcipánnal befedem. Több helyen megszúrkálom az így rétegezett tésztát egy villával, majd ráöntöm a mogyorós masszát és elsimítom. 180°C fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütöm. Még langyosan 5 cm-es négyzetekre vágom a süteményt, majd átlósan megfelezem őket. Teljesen kihűtöm mielőtt olvasztott csokiba mártom a széleit. Sütőpapíron hagyom megdermedni a csokit.
*Szerintem nagyon szaftos marad, és sokkal izgalmasabb íze lesz a sütinek a lekvártól és marcipántól.
*Szerintem nagyon szaftos marad, és sokkal izgalmasabb íze lesz a sütinek a lekvártól és marcipántól.
13 megjegyzés:
Nagyon finomnak tunik.Amit nem ertek, az elso sutest a marcipannal es lekvarral csinalod vagy utanna a mogyoros mandulas massza sutese elott teszed ra?
Ez hasonlit egy regebbi receptre mikor tejes karamellizalt mandulat
ontunk a tesztara, na az azota is ismetlodik a repertoaromban.
Kellemes Karacsonyi Unnepeket es varjuk a szilveszteri menut.A tavaly gyonyorut alkottal. Mukodik-e meg a regi oldalad?
Gyomber
Szia Gyömbér!
Rég láttalak! ;o)
A piros szöveg az én változtatásom,miszerint a tésztára kenem a lekvárt, erre jön a kinyújtott marcipán, majd rá az elökészített mogyorós massza, és csak ezután sütöm.
Eredetileg csak a mogyorós massza kerül a tésztára, de szerintem így finomabb.
A régi oldalamon természetesen még ott vannak a receptek a bal oldalon, csak egy kicsit lekarcsúsítottam: nincs már a középsö menü, és képtár sincs.De remélem kárpótolnak érte az aktuális képek itt a blogon! :o)
Neked is nagyon boldog és békés karácsonyt kívánok!
Most ezt méééé csinálod velem?:))))
holnap két ovis kicsim itthon lesz, nem igen kell mennünk sehova, azt hiszem ezt is megsütjük.
Vimizo:o)Nem egy komplikált süti, szóval szerintem nem fog akadályozni, ha körbetáncolnak a gyerekek, miközben nyújtod a tésztát meg a marcipánt ;o)
A Macikonyha nekem egy brand, ha süti kell, ide biztos benézek, pl. a fahéjas csillagodat pont tegnap reprodukáltam és igazán finom lett. Szóval ha számít az olvasók pressziója, lécci tessék továbbra is sütiket sütni! Tudom, Te sem tudod magad megtagadni, tehát ha mást nem, diétás sütiket! :))
fú ezt meg kell csinálnom karácsonyra!:) csak így tovább!
Ok Juc, rábeszéltél, sütök jövöre is! ;o)
Starfokker, szerintem nem fogod megbánni!
Maci:) megsütöttem, mondhatom remek lett. Biztos helye van a kedvencek között. Lányok dehogy akadályoznak, legnagyobb segítőim:)
Örülök a sikerednek Vimizo! :o)
Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok Nektek!
Ideírom, ugyan, de a zimtsterne-hez tartozik.Nem bírtam ki, hogy hatodik sütinek... ne próbáljam ki. hihetetlen jó, ez Ember mandularajogó, az a baj, hogy csak 1/5-öd adag fért bele az időmbe.Biztos szereplő ezután nálunk.Fahéjat kicsit lecsökkentettem, és reszelt narancshéj ment bele, nagyon nagyon jó lett.
ilyesmi sarkokat émn is csináltam, csak kókusszal.(német szakácskönyvből) a marcipános plusz réteg nagyon jó ötlet. A tészta nagyon egyszerű, de a jó arányoknak köszönhetően kiváló.más sütit is próbálok majd belőle.Boldog Karácsonyt!
Piszke, szerintem is csak fele olyan finom lehet marcipán nélkül, lekvár nélkül meg pláne.
Neked is Boldog Karácsonyt kívánok!
Szia!
Szeretném kérdezni, van-e valami liszmentes, vagy kukoricalisztes recepted, tekintve, hogy bátyám barátnője lisztérzékeny és nem lehet szegényt mindig pudinggal és fagyival tömni...pláne ha ezek nincsenek itthon...
Most hirtelen nem tudok lisztmentes receptröl, sajnálom, nem tudok segíteni :-(
Megjegyzés küldése