- 20 deka puhára főtt, áttört gesztenye
- 1 fej nagyon apróra vágott hagyma
- 1 gerezd fokhagyma elkaparva
- 2 evőkanál félfehér liszt
- 2 evőkanál durumliszt
- 1 ek. vaj
- 2 pici tojás felverve
- 1 tk. durva tengeri só, és bors
- a sodráshoz, és leszóráshoz durumliszt
- 15 deka dió
- 4-5 ek. olívaolaj
- 1 kanál vaj
- 4-5 zsályalevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 darabka friss peperóni, vagy csili
- só, bors
- parmezán
A gesztenyét megfőzöm, krumplinyomón átnyomom és hűlni hagyom. Közben a vajon megdinsztelem a hagymát és fokhagymát, langyosra hűtöm, majd hozzáadom a gesztenyéhez, és összegyúrom a többi hozzávalóval. Hosszú kolbászkákat sodrok a tésztából, és felvagdosom kis gnocchikra. Villával megnyomkodom az egyik oldalukat (nekem ugyanis nincs olyan klassz recés deszkám mint a bácsinak) és durumliszttel leszórt deszkára rakosgatom őket, amíg elkészül a mártás, illetve felforr a főzővíz.
Mozsárban összezúzom az egyik gerezd fokhagymát a durva sóval, a zsályalevelekkel, néhány szem dióval, és az olajjal. Kikanalazom, majd elvegyítem a szintén mozsárban összetört maradék dióval. Serpenyőben, közepes lángon folyamatosan kevergetve világosra pirítom az egyveleget. (egy kanál vajat is tettem hozzá)
Hozzákeverem az apróra vagdosott petrezselymet, peperónit, a második gerezd felaprított fokhagymát, és borsozom.
Közben a gnocchikat a lobogó sós vízbe rakosgatom, és addig főzöm, míg feljönnek a víz tetejére+2 perc. Kicsit tovább főnek, mint a sima krumplis gnocchik, de ez a gesztenye miatt van. A főzővízből fél merőkanállal átmerek a dióhoz.
A gnocchikat kimerem, lecsepegtetem, és forró vajban átforgatom. A tányéron rákanalazom a fűszeres-diós mártást, és parmezánforgácsokkal megszórom. (narancshéjkaparóval nagyon klassz forgácsokat lehet csinálni!)
Az eredeti receptben 13 deka gesztenye, és 10 deka félfehér liszt áll a tésztánál. A liszt mennyiségét minimálisan csökkentettem, és több gesztenyét használtam, valamint durumliszttel kombináltam a félfehéret. Minden esetben a gesztenye víztartalmától, és a liszt minőségétől függően kell variálni a tésztát addig, amíg megfelelő állagú lesz.
Mozsárban összezúzom az egyik gerezd fokhagymát a durva sóval, a zsályalevelekkel, néhány szem dióval, és az olajjal. Kikanalazom, majd elvegyítem a szintén mozsárban összetört maradék dióval. Serpenyőben, közepes lángon folyamatosan kevergetve világosra pirítom az egyveleget. (egy kanál vajat is tettem hozzá)
Hozzákeverem az apróra vagdosott petrezselymet, peperónit, a második gerezd felaprított fokhagymát, és borsozom.
Közben a gnocchikat a lobogó sós vízbe rakosgatom, és addig főzöm, míg feljönnek a víz tetejére+2 perc. Kicsit tovább főnek, mint a sima krumplis gnocchik, de ez a gesztenye miatt van. A főzővízből fél merőkanállal átmerek a dióhoz.
A gnocchikat kimerem, lecsepegtetem, és forró vajban átforgatom. A tányéron rákanalazom a fűszeres-diós mártást, és parmezánforgácsokkal megszórom. (narancshéjkaparóval nagyon klassz forgácsokat lehet csinálni!)
Az eredeti receptben 13 deka gesztenye, és 10 deka félfehér liszt áll a tésztánál. A liszt mennyiségét minimálisan csökkentettem, és több gesztenyét használtam, valamint durumliszttel kombináltam a félfehéret. Minden esetben a gesztenye víztartalmától, és a liszt minőségétől függően kell variálni a tésztát addig, amíg megfelelő állagú lesz.
4 megjegyzés:
maci, küldtem egy sürgős mailt, nézd meg kérlek.
zsolt
Mostanában nagyon keményen nyomod, te Medvebocs! Fantasztikus ötletek, gyönyörű képek. Én meg itt csendben álmodozok. Azért ezt a cassisos mustárt soha az életben nem találtam volna ki.
tolles Foto ! ich versteh zwar kein Wort, vermute aber, dass du den Käse mit dem Zestenreisser gerissen hast ?
Bingo! Ist doch keine shlechte Idee nicht wahr?
Megjegyzés küldése