Nos, itt az emlegetett "cheesecake", immáron gyümölcsbevonat nélkül. Az előzővel szemben ez már egy általam átszabott recept, jóval egyszerübb, és szerintem ha lehetséges, még finomabb, mint a néhány hete sütött prototípus.
Azért neveztem Philadelphiának, mert az azonos nevű krémsajttal készült, de lényegében majdnemhogy ugyanaz, mint egy New York cheesecake. Most a tésztát is magam sütöttem, mert nem volt itthon keksz, de ez sem ejtett csorbát a finomságán.
A tésztához:
Azért neveztem Philadelphiának, mert az azonos nevű krémsajttal készült, de lényegében majdnemhogy ugyanaz, mint egy New York cheesecake. Most a tésztát is magam sütöttem, mert nem volt itthon keksz, de ez sem ejtett csorbát a finomságán.
A tésztához:
- 12,5 deka liszt
- 6 deka hideg vaj
- 3 ek. cukor
- 2 ek. jéghideg víz
A krémhez:
- 80 deka philadelphia krémsajt
- 1 dl tejföl
- 5 egész tojás
- 20 deka cukor
- 1 dl tej
- 1 csomag (37g) tejszínízű pudingpor
- 1 tk. vaníliakivonat
- 1 egész citrom lereszelt héja
- fél kk. só
A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrom, ráteszem egy 24 cm átmérőjüre kivágott sütőpapírra, és egy folpackkal letakarva egyenletesre kinyújtom. Sütőpapírral együtt belefektetem egy 24 cm-es csatos tortaformába, megszúrkálom, és a 180°C fokra előmelegített sütőbe tolom 10 percre.
Közben a pudingport csomómentesre keverem a tejjel és a cukorral. A krémsajtot simára mixelem, hozzáöntöm a tejjel és cukorral csomómentesre kevert pudingport, a tejfölt, a citromhéjat, vaníliát, sót, és folyamatos keverés mellett egyenként a tojásokat. Az elősütött tésztára öntöm a masszát, majd 160° C fokra visszaveszem a sütő hőmérsékletét, és 50-55 perc alatt készre sütöm. Csak akkor vágom meg, miután teljesen kihűlt.
Közben a pudingport csomómentesre keverem a tejjel és a cukorral. A krémsajtot simára mixelem, hozzáöntöm a tejjel és cukorral csomómentesre kevert pudingport, a tejfölt, a citromhéjat, vaníliát, sót, és folyamatos keverés mellett egyenként a tojásokat. Az elősütött tésztára öntöm a masszát, majd 160° C fokra visszaveszem a sütő hőmérsékletét, és 50-55 perc alatt készre sütöm. Csak akkor vágom meg, miután teljesen kihűlt.
4 megjegyzés:
Nagyon szép lett és biztos finom is. Én is tervezem valami hasonló elkészítését. A Váncsa-féle könyvben van kb. húsz recept, gyümölcsökkel és egyéb finomságokkal,szerintem abból fogok sütni valamit.
Na most azon nyomban meg is nézem én azokat a Váncsa csízkékeket! ;o)
Kedves Maci!
Honnan ismerszik meg a sütibe való krémsajt? Ezt a tortát például készíthetem Mascarponéból, vagy másból? Minden natúr krémsajt helyettesíti a Philadelphiát?
Kérlek adj egy-két szempontot!
Drága Cseresznyém... ne haragudj, de betemetödött az e-mailed a többi alatt :o(
Szóval... mascarponéval inkább nem kísérleteznék ebben az esetben. Valahogy az az érzesem, hogy nem müködne. A Mo-n kapható natúr krémsajtokról sajnos nem tudok nyilatkozni, így aztán tanácsot sem tudok adni, melyiket vedd hozzá. Nálunk a pennytöl az aldiig a lidlen keresztül szinte minden diszkontnak van saját sajtkrémje, ami bár "no name", de vetekszik a philadelphiával, bukoval, exquisával. Ezek a krémsajtok mind kitünöek ehhez a tortához. Mindegyikük meglehetösen magas zsírtartalmú (azt hiszem kb. 60%) és elég masszívak, dúsan krémesek. A lájtos sajtkrémeket ilyenkor mellözöm, velük sose lesz olyan a süti, mint amilyennek lenni kell.
Megjegyzés küldése