Amíg más megoldást nem találok, egyenként fogom átköltöztetni a gportálos cuccaimat. Ma a f
őtt húst néztem ki magamnak meggymártással.
Recept:
Meggymártás
1 csésze meggylevet fél csésze vörösborral 6 szem szegfűszeggel 1 darab fahéjjal és egy darab citromhéjjal a felére bef
őztem, majd kihalásztam a fűszereket. Egy csipet sóval és 1 ev
őkanál cukorral ízesítettem. Hozzáadtam 1 csésze meggyet (konzerv) és még pár percig f
őztem. Közben 2 ev
őkanál tejfölt 1 ev
őkanál liszttel simára kevertem, és a forró meggyléb
ől is hozzámertem egy keveset, és a forrásban lev
ő mártásba szűrtem. Kiforraltam, és azon melegében a marhahús mellé mertem.
1 megjegyzés:
Szió! A főtt marha elkészítési módját is le tudnád írni? Milyen húsból, és hogyan készíted pontosan: Csak mert nagyon kezdő szakács vagyok, és még vegetáriánus is, de ezt el szeretném készíteni páromnak a házavató vacsoránkra kislánykorom emlékére, mikor még imádtam ezt az ételt az iskolában, mindig kértem repetát is. :-)Előre is köszönöm! Zsuzsi
Megjegyzés küldése