Oldalak

március 11, 2007

Csibemájkrém

Csibemájkrém
  • 50 deka csibemáj
  • 1 fej salott hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 babérlevél
  • 1 ág rozmaring
  • 4-5 ágacska kakukkfű
  • 2 db aszalt paradicsom
  • 12 deka hideg vaj
  • fél dl konyak
  • só, bors

Az alaposan megtisztított májat a tejszínnel és a fűszerekkel felteszem főni. Amikor már vajpuha, kihalászom belőle a babérlevelet és a rozmaring valamint a kakukkfű szárait. (A levelek maguktól lepotyognak főzés közben) Merülőmixerrel még forrón teljesen homogén masszává pürésítem a májat. Ekkor sóval és borssal ízesítem, beleöntöm a konyakot, és tovább mixelem miközben hozzáadogatom a kis kockákra vágott jéghideg vajat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése